Joost Arijs

Patisserie & Chocolaterie

Joost Arijs volgde een patisserieopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge. De knepen van het vak leerde hij bij patisserie Mahieu in Woluwe, bij patisserie Ducobu in Waterloo en als chef-patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.

Perfectie & vernieuwing

Perfectie en vernieuwing zijn de sleutelwoorden van patissier en chocolatier Joost Arijs. No nonsense patisserie, geen extreme of zware smaakcombinaties, geen gekke tierlantijntjes of drukke decoraties. Alles draait hier om de puurheid van de ingrediƫnten, verfijnde smaken en texturen. Zijn uitgepuurde creaties zijn een genot voor alle zintuigen.

Gent

In 2011 opende hij samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker een eigen patisserie/chocolaterie zaak in de Vlaanderenstraat in Gent. Die werd al snel uitgeroepen tot de beste patisserie van Belgiƫ door restaurantgids Gault & Millau.

Degustatieruimte

In 2017 werd de zaak uitgebreid met een degustatieruimte, dit maakt het mogelijk om niet enkel thuis,
maar ook in de zaak van onze creaties te genieten.
De combinatie met een bijpassend glaasje dessertwijn maakt het geheel compleet en versterkt zo het smakenpallet.