← terug naar overzicht

Fourchette 2019

Nieuwe topchefs
op het menu van culinair
event Fourchette.

Derde editie in de Gentse Eskimofabriek
15, 16 en 17 maart 2019.
Voor 1.800 culinaire liefhebbers
Met onder meerDavid Martin**, Filip Claeys** en Michael Vrijmoed**

Het regent wederom sterren op de derde editie van het grootste culinair event van ons
land. Fourchette pakt uit met nieuwe namen om in de potten te roeren. En dat zijn niet de minsten.
Al tien chefs hebben hun aanwezigheid bevestigd, goed voor negen Michelinsterren.
Op 15, 16 en 17 maart kunnen 1.800 culinaire aficionado’s genieten van sterrenchefs als
Michael Vrijmoed**, Filip Claeys**, David Martin** en Maarten Boeckaert*.
Fourchette is het gastronomisch hoogtepunt van 2019 dat je niet mag missen.

Het concept van Fourchette is geniaal in zijn eenvoud.
Elf topchefs geven het beste van zichzelf in open keukens, zo kunnen de gasten hen in volle actie bewonderen.
Alles samen kunnen per dag 600 bezoekers de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk vijfgangenmenu.
Verspreid over drie dagen geeft dat 1.800 culinaire liefhebbers die aan hun trekken komen.
Twee teams van vier chefs verzorgen drie dagen lang een vast menu. Je kiest tussen het Smooth Grey Menu of het Blue Velvet Menu.
Nieuw dit jaar: het vaste vijfgangenmenu wordt vergezeld van een extra kaasbordje, verzorgd door gerenomeerd kaasaffineur Frederic Van Tricht.
Elke dag vervoegt ook een nieuwe gastkok de vaste teams voor een extra topgerecht.

De sterren van Michelin
Deze gastkoks zijn absoluut het beste van de beste. De drie gastchefs worden door zowel
Gault Millau als Michelin bejubeld en zijn samen goed voor maar liefst zes Michelinsterren.
Filip Claeys van De Jonkman** zal vrijdagavond de twee teams vervoegen. Op zaterdag staat David Martin van Restaurant La Paix** mee
achter het fornuis. En zondag tovert Michaël Vrijmoed van Vrijmoed** een heerlijke extra gang op je bord.
Fourchette is dé uitgelezen kans om de verschillende smaken van sterrenchefs op één enkele locatie te proeven terwijl je ze live aan het werk ziet.

Chef van het Jaar 2019
Succes verzekerd met David Martin** want de chef uit Anderlecht werd vorige maand nog
uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019 door Gault&Millau. Daarmee kiest de gastronomische
gids voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. Ook Rebelle van
Martijn Defauw viel in de prijzen. Zijn dessert werd gekozen als Dessert van het Jaar.
Crème de la crème uit de gastronomische wereld
De volgende chefs hebben alvast hun aanwezigheid op Fourchette bevestigt:

  • De Jonkman** – Filip Claeys
  • L’Epicerie du Cirque Under The Palm Trees – Dennis Broeckx
  • Benoit Dewitte* – Benoit Dewitte
  • Joost Arijs Patisserie en Chocolaterie – Joost Arijs
  • Rebelle – Martijn Defauw
  • Willem Hiele –Willem Hiele
  • Castor *— Maarten Bouckaert
  • Publiek* – Olly Ceulenaere
  • Vrijmoed **— Michaël Vrijmoed
  • Restaurant La Paix** – David Martin

Hoe inschrijven?
Wie erbij wil zijn, reserveert het best heel snel via www.fourchettegent.be.
Een menu kost € 95 (incl. btw).
Inbegrepen zijn:

  • Een glas champagne
  • Het vijfgangenmenu
  • Een kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht
  • Water van S. Pellegrino naar believen
  • Koffie

Binnen het no-nonsense concept hanteert Fourchette het free seating-principe.
Er is plaats genoeg voor iedereen om samen met vrienden of familie te tafelen.
Per dag kunnen 600 personen aanschuiven.

Fourchette Friends Table
Daarnaast kun je ook kiezen voor de Fourchette Friends Table, de gezelligste VIP-tafel voor
10 personen. Daar betaal je €2.500 (excl. btw).
Inbegrepen zijn:

  • Bediening
  • Een glas champagne
  • Alle dranken inclusief aan tafel
  • Het vijfgangenmenu
  • Een kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht
  • Water van S. Pellegrino naar believen
  • Koffie

Over Fourchette
Fourchette is het culinair geesteskind van Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie),
Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**) en Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt (blvd.).
Bij deze derde editie verlaten Sam D’Huyvetter en Michaël Vrijmoed het schip en vertrouwen ze op de
ervaring van Joost Arijs en Thomas Schmidt. Elke De Baerdemaeker vervolledigt het nieuwe team.

Dit drietal brengt in Fourchette culinaire topchefs samen die een spectaculair menu zullen klaarmaken.
Een uitgelezen kans om tegelijk aan te schuiven bij grote toppers, op één en dezelfde plek.
Dit gastronomisch concept zet Gent, de meest veelzijdige culinaire stad van ons land, verder op de kaart als stad van foodies.

Fourchette 2019
Vrijdag 15 maart om 18.30 uur.
Zatderdag 16 maart om 18.30 uur.
Zondag 17 maart om 11.30 uur.

Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent
 
Meer info vind je op de website, Facebook en Instagram.
Contact: pers@fourchettegent.be of www.fourchettegent.be/pers
www.fourchettegent.be