← terug naar overzicht

Joost Arijs op het Chocoladesalon

Het weekend van 5 tot februari is Brussel weer in de ban van chocolade. Dan vindt de derde editie van Het Chocoladesalon plaats in Paleis 1 op de Heizel. Naast de jaarlijkse chocoladedefil√©s, kookdemonstraties en workshops ligt dit jaar de nadruk op cacao-expressies en chocolade-innovaties. Een andere trend die in de spotlights wordt gezet in Brussel is 'beans to bar'. Dat is de terugkeer naar vakkennis, authenticiteit en traceerbaarheid. Sommige chocolatiers gaan op de plantages zelf hun cacaobonen uitkiezen. De Gentse chocolatier Joost Arijs is voor de derde keer aanwezig en gaat speciaal voor het Chocoladesalon exclusieve macarons maken. “We zijn nog een jong bedrijf en we vinden het een evidentie om op het chocoladesalon aanwezig te zijn. Voor onze derde deelname wilden we iets speciaals doen, daarom de exclusieve makarons. Het is een mengeling van Belgische Callebaut-chocolade en Japanse Matcha-thee. Moest de creatie op het salon een megasucces worden, kan het eventueel toch nog opvolging krijgen.”

Bron: Het Laatste Nieuws – 21.01.2016